Een portret van aanbieder eToro

Er zijn weinig online brokers die de naamsbekendheid hebben van eToro. De valuta specialist en Social Trading expert is namelijk populair door zijn intensieve marketing campagnes. Het platform zelf is in meer dan twintig talen te gebruiken, en naar eigen opgave kan de broker meer dan twee miljoen klanten bedienen. Voor een Forex Broker is dit een buitengewoon aantal.

De voordelen van de aanbieder

  • Testwinnaar op het gebied van Crypto-Trading
  • Naast Bitcoin ook Ethereum en Litecoin beschikbaar
  • Social Trading beschikbaar
  • Gratis demo account beschikbaar
  • Veelzijdige betaalmogelijkheden incl. Paypal

De bedrijfsgegevens

  • Bedrijf: eToro (Europe) Limited
  • Regulering / Licentie: CySEC
  • Tel. Klantenservice: Niet beschikbaar
  • E-Mail Klantenservice: Contactformulier verkrijgbaar
  • Fax Klantenservice: 00-44-866-350-0881

Waarin kan men handelen?

Iedere trader weet principieel, dat men zijn portfolio zo breed mogelijk moet opstellen. Met behulp van eToro is dit geen probleem, want men kan zowel in grondstoffen handelen, als in aandelen, indexen en zowel normale als crypto valuta. Dit betekent een hogere flexibiliteit voor de gebruiker. De verschillende goederen zijn toegankelijk door CFDs.

Bij de valutahandel biedt eToro een aantrekkelijk aanbod van rond 30 paren aan. Dat de grote Majors hier vertegenwoordigd zijn, mag logisch zijn. Maar de meerdere mogelijkheden bieden ook toegang tot crypto trading.

Crypto valuta worden steeds geliefder bij de gebruikers. Zoals gewoonlijk, wordt ook bij eToro een minimale inleg gevraagd. Deze valt met slechts €50 echter laag uit, zodat ook beginners met een klein kapitaal investeringen kunnen doen. De voorzichtige aanpak met trades is bovendien aan te bevelen, omdat men zo met een lager risico bepaalde soorten trading kan leren kennen.

Dit is zelfs volkomen kosteloos mogelijk, wanneer men het aangeboden demo account gebruikt. Zelfs ervaren professionals gebruiken zo’n demo account steeds weer, om bepaalde strategieën uit te proberen. Wie bij eToro zijn eerste inleg doen wil, moet er rekening mee houden €200 aan te betalen. Op de markt zijn echter ook nog veruit hogere sommen voor de eerste betaling te vinden. Wat dat betreft kan het aanbod van eToro als aantrekkelijk gezien worden.

Het handelsplatform

Het grote uithangbord van eToro is zonder meer Social Training. Door het speciale platform kunnen traders de beslissingen van andere handelaars eenvoudig en ongecompliceerd kopiëren. Daarnaast staat er een gratis demo account ter beschikking. Wanneer men dan nog het grote assortiment verschillende waardepapieren in gedachten houdt, dan wordt snel duidelijk, dat men te maken heeft met een aangename partner voor Copy Trading.

Deze vergeet ook niet, zijn gebruikers uit te rusten met uitgebreide gereedschappen en functies. Zo is bijvoorbeeld ook het gebruik van hefbomen probleemloos mogelijk. De licentie is in Cyprus gegeven. Dit is gunstig, omdat men zo zeker kan zijn van de voordelen van een Europese controle. Daarnaast kan men teruggrijpen op een broker, die al enige jaren actief is op de markt en daarmee weet waarop het in de dagelijkse handel aankomt.

Account openen en betaalmethoden

De aanbieder legt grote waarde op een vriendelijke gebruikersinterface. Al bij het aanmeldproces wordt duidelijk, hoe makkelijk het aanbod te handhaven is. Binnen enkele minuten moet de registratie afgesloten zijn. Daarna verifieert men slechts nog zijn gegevens en is dan klaar om bij eToro met trading te beginnen. De aanbieder weet duidelijk wat zijn gebruikers van hem verwachten. Dit geldt ook voor aan- en uitbetaling. Het is erg aantrekkelijk dat men hier de geliefde betaalservice PayPal kan gebruiken. Deze staat voor serieusheid en een professioneel platform.

Aanmelding bij eToro

Aanmelding bij eToro

Paypal is zeer geliefd en wordt door vele gebruikers voor uiteenlopende producten en diensten op het internet gebruikt, mocht het tussen koper en verkoper eens tot problemen en misverstanden komen, dient PayPal als bemiddelaar. In het geval van twijfel is er een speciale kopersbescherming en verzekerd zo de inleg van de gebruiker. Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om het tegoed bij eToro op te laden. Naast andere online bedrijven kan men ook gewoon zijn creditcard gebruiken. Gebruikelijk zijn hier Visa, Mastercard, maar ook de Diners Club kaart. Er is een klein gebrek bij het uitbetalen. Hier moeten gebruikers namelijk met zekere kosten rekening houden.

Wie een bedrag tussen €20 en €200 uit wil laten betalen moet vijf euro aan eToro afgeven. Als de betaling hoger is dan €200, moet er tien euro afgegeven worden, en bij bedragen hoger dan €500, moet er een niet te onderschatten 25 euro betaald worden. Dit is een beetje irritant, en andere aanbieders hebben wat klantvriendelijkere aanbiedingen.

Klantenservice en bijzondere acties

Natuurlijk is er bij eToro ook sprake van een klantenservice bij het aanbod. Deze is 24 uur bereikbaar. In het weekend gelden deze tijden echter niet. Om de klanten te kunnen helpen, wordt er bij eToro een speciaal systeem gebruikt. In een zoekveld kan men namelijk een vraag stellen, die dan diverse geautomatiseerde antwoorden geeft. Een live chat is echter niet te vinden. Men vindt sneller oplossingen wanneer men naar de telefoon grijpt. De hotline staat bijna elke dag van de week tussen 10:00 en 15:00 ter beschikking.

Doordat ook een Duits nummer verkrijgbaar is, komen ook de gebruikers uit Duitsland op hun kosten komen. Voor velen zal het echter het eenvoudigste zijn, een e-mail te schrijven. Hiervoor vindt men een adres en zelfs een postadres. Zo kan men zelfs de ouderwetse manier kiezen en kan men een tijdje wachten om een antwoord te krijgen.

eToro heeft verschillende extra’s voor de regelmatige handel met waardepapieren. Een voorbeeld hiervan is het reeds genoemde demo account. Dit kan voor veel gebruikers een welkome hulp zijn voor het leren over financiële producten en strategieën.

Conclusie

eToro is met zekerheid een van de grote krachten op de markt van Crypto trading, Hier heeft men een grote keuze aan verschillende handelsproducten en kan men op basiswaarden van elke soort inzetten. Zoals bij alle handelskeuzen is het echter ook bij eToro de verantwoordelijkheid van de gebruiker om zijn eigen investering positief vorm te geven.

Informeer je goed bij iedere trade, en volg de crypto markten nauwlettend op. eToro biedt een zeer geschikt platform, om  doordacte trades succesvol te laten plaatsvinden.

Share This